Aktuellt

 

Konsthallen Stockholm

Ett Galleri som drivs av och med och för konstnärer!

I år är det 20 år sedan Konsthallen slog upp portarna på Köpmanbrinken 2 i Gamla stan. En adress som sedan 1975 varit en samlingspunkt för konstälskare. Här har vi genom åren kunnat presentera konstnärer från världens alla hörn, så som Tyskland,  Japan, Korea, Rumänien, Ryssland, Irland, Chile, Ukraina, Danmark, Norge, Finland, Grekland, Azerbajdzjan och Afghanistan för att nämna några.

Kulturföreningen Konsthallen Stockholm är inte enbart ett galleri utan en plats för möten och möjligheter. Vi är fyra konstnärer med  samma vision idag som när vi först öppnade: att skapa ett rum i staden där så väl etablerade som oetablerade konstnärer ges möjlighet att hyra galleriet till självkostnadspris, utan provision. Vi tror på den fria konsten och dess möjlighet att blomstra. Pengar ska inte vara det som styr vem som har möjlighet att utrycka sig innanför den privilegierade konstens väggar, som många gallerier i dag utgör.

Under årens gång har har vi etablerat vår årliga höstsalong Rosa veckan, en samlingsutställning där delar av inkomsten går till Rosa Bandet, liksom Vintersalongen i januari som återkommer med olika teman - och som blivit ett uppskattat inslag i Gamla stan.

Och belöningen? Mötet med våra utställare, vår trogna publik och den fantastiska möjligheten att vara den dynamiska länken mellan konstnärer, konstälskare och verk. Den 2 oktober firar Konsthallen Stockholm 20 år! 

Vernissage för vår jubileumsutställning Konsthallen 20 år är lördag 2 oktober kl 12-18.

En temautställningen med våra 20 bästa konstnärer genom åren som presenterar verk i vitt skilda material och tekniker, så som måleri, skulptur, trä, papper, fotografi och mycket mer.

Välkomna!